Meniko falsafahipun Kopi

,

Menungso kuwi sejatine kurang siji.... yoiku: *NGOPI* iku tegese *(Ngolah Pikiran),* mulo kopi iku rasane *Pait.*
Nanging sak pait-paite kopi.. isih iso digawe *LEGI* ( Legowo ning ati )/berlapang dada hatinya
Carane kudu ditambahi *GULO* (Gulangane Roso)/ Mengelola rahsa yg baik
Sing asale soko *TEBU* (anteb ning kalbu)/ mantab hatinya
Banjur diwadahi *CANGKIR* (Nyancangne piKIR). Menguatkan pikiran
Trus di siram *WEDANG* (wejangan sing marahi padang) / Nasehat yg menentramkan hati
ojo lali di *UDHEG* (Usahane ojo nganti mandeg )/Usaha jangan sampai berhenti
Anggone ngudheg nganggo *SENDOK"* (Sendhekno marang sing nduwe kautaman)/ Pasrahkan pada Yang Maha Kuasa
Dienteni ben rodo *ADEM* (Ati digowo lerem ) / Hati jadi tenang
Bar kui diombe *SERUPUT* (Sedoyo Rubedo bakal luput) / Semua godaan akan terhindar
Meniko falsafahipun *KOPI*
Ayo ngopiii....
Wilujeng enjing, sehat, tansah binerkahan Gusti.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar